16. feb, 2017

Hvorfor Milleniums generasjonen trenger fleksibilitet på arbeidsplassen?

Mer enn 30% av dagens arbeidstakere er fra Milleniums generasjonen. Dette gjør dem til den største gruppen arbeidstakere i arbeidslivet i dag. Milleniums generasjonen og generasjon Z som entrer arbeidslivet i ca. 2020,  kommer til å prege arbeidslivet på en helt annen måte enn sine forrige generasjoner. Det store spørsmålet er hvordan skal man tiltrekke seg og beholde disse menneskene?

Svaret er FLEKSIBILITET

Studier viser at fleksibilitet er en av de viktigste faktorene Milleniums bruke for å vurdere en jobbmulighet. Mens fleksibilitet på jobben (enten det er i form av fleksible arbeidsplasser, eksterne arbeids opsjoner eller fleksibel arbeidstid) kan virke som en produktivitets fare, kan arbeidsgivere faktisk ha stor nytte av det. For eksempel 22 prosent av Milleniums sier de ville være villige til å arbeide flere timer, og 82 prosent ville være mer lojale til sine arbeidsgivere hvis de hadde fleksible arbeidsmuligheter.

Men der fleksibilitet kan virkelig ha en innvirkning er på å beholde mennesker: 34 prosent har forlatt en jobb fordi arbeidsgiver ikke gir fleksibilitet. Fleksibilitet på arbeidsplassen er helt klart avgjørende for den tusenårige livsstil - men hvorfor?

Her er tre viktige faktorer som påvirker Milleniums sine preferanse for fleksible arbeidsmuligheter.

1. Balanse i arbeidslivet

En stadig større gruppe mennesker velger å jobbe deltid for å få mer fleksibilitet. For Milleniums er det 88% som ønsker en fleksibel arbeidshverdag. De ønsker rett og slett å selv bestemme når de starter og når de slutter på jobb.

Denne fleksibiliteten støtter ønsket om bedre balanse mellom jobb og fritid. De vil selv bestemme når og hvor de jobber.

 2. Teknologi

Milleniums har ingen interesse i den tradisjonelle åtte-til-fire planen. De foretrekker å sette sine egne timer og fullføre arbeidet på den måten som fungerer best for dem. Teknologi gir fleksibilitet som gir dem muligheten til å arbeide eksternt, ha møter virtuelt og samarbeide på nettet i stedet for i ansikt-til-ansikt-møter.

Ny teknologi på arbeidsplassen oppfyller ønsket nivå av fleksibilitet – Milleniums bruker gjerne virtuelle løsninger og skybaserte verktøy

3. Jobb etter forespørsel - «On-Demand»

En annen faktor for Milleniums behov for fleksibilitet er den økende "gig" økonomien, eller «on-demand» arbeidsmuligheter. On-demand jobber appellerer til Millennials fordi de tilbyr akkurat den type fleksibilitet de ønsker - evnen til å sette sine egne timer, sømløs teknologi for å finne og fullføre arbeidet og evnen til å ta på seg arbeid eller "gigs" som appellerer til dem mest.

Faktisk så er det slik at en tredjedel av Milleniums betrakter seg som frilansere. De ønsker rett og slett å jobbe fleksibelt gjennom on-demand jobber.

Som bedriftsleder, kan du bruke denne informasjonen til å bygge inn fleksibilitet i bedriftens kultur og arbeidsplass politikk. Tross alt, når den største delen av arbeidsstokken begynner å kreve bedre fleksibilitet, må organisasjonene finne en måte å løse dette på.

Kilde: Elizabeth Dukes