10. mar, 2017

5 eksempler på dårlig fasilitetsstyring (FM/FS)

Den positive effekten av førsteklasses fasilitetsstyring (FM) er ganske tydelig.

Ikke bare blir alle dag-til-dag prosesser og systemer kjørt stabilt og trygt, men utmerket fasilitetsledelse kan også forbedre organisasjonens bunnlinje, bidra til å beholde de gode talentene og sikre bedriften for fremtidig vekst.

Her er fem eksempler på når dårlig fasilitetsstyring blir negativt for bedriften.

Mangel på Beredskap

"Alltid være forberedt" er et speider motto, men det er også mantraet for en vellykket arbeidsplassleder. Et fasilitetsteams oppgave er å være forberedte på det uventede, men det kan ikke alle andre avdelinger være.

Hvis en organisasjon ikke anerkjenner potensielle problemer (både mindre og alvorlige), er det mer sannsynlig å få problemer når man minst trenger det. Det å være uforberedt betyr at et lite problem brått kan bli en katastrofe.

Store beslutninger på dårlig data grunnlag

Evnen til å fange opp, analysere og utnytte pålitelige data er et kjennetegn på god fasilitetsstyring. I mottsatt fall kan ting fort bli verre når et selskap tar store beslutninger uten å samle (og gjennomgå) passende data først.

Mens beslutningstakere kan ha hatt de beste intensjoner, kan arbeidsledere havne i en ubehagelig situasjon hvor de overlever ved å slukke de brannene som oppstår i en slik situasjon. 

For mye å gjøre, få ressurser

Arbeidsplassledere mangler ofte ressurser. Mange fasilitetsledere forventes å klare seg med utdatert arbeidsplassteknologi, utilstrekkelig bemanning eller utilstrekkelig budsjett.

Som et resultat blir de ute av stand til å tenke de store linjene, men fokuserer på å løse de små, men dagligdagse utfordringene. De føler at de ikke kommer noe videre i jobben og blir tilslutt utmattet og demotiverte.

Dårlige vaner – mister kontroll

FM tar utgangspunkt i å gjennomføre grundig planlegging og løpende optimalisering, men selv de mest koordinert bedriftene vil utvikle dårlige vaner. Dessuten er det lett å holde på tankegangen, "Dette er slik det alltid har vært gjort."

Men hvis en bedrift ikke klarer å fokusere på kontinuerlig forbedring og opprettholder ineffektive prosesser, rett og slett fordi det er kjent for de ansatte, vil fasilitetsteamet egenhendig måtte gjør noe med disse dårlige vanene. Dette vil tilslutt sette lederen i ett dårlig lys.

Når dårlig fasilsitetsstyring fører til tap av talenter

Å finne og rekruttere de beste talentene er viktig for å lykkes i enhver bedrift, men det er spesielt utfordrende å ta vare på sine ansatte når organisasjonen ikke forstår utfordringene i fasilitetsstyring.

Dårlig fasilitetsstyring vil føre til en frustrert arbeidsstyrke med lav moral som selv beslutter om det er bedre å gå videre enn å vente for å se om problemene blir løst. Om en bedrift klarer å drifte fasiliteten på en effektiv og god måte vil dette kunne før til lojale medarbeidere og potensiale for vekst.

Og det er jo nettopp det som er målet med god fasilitetsstyring – økt lønnsomhet og vekst!