17. mar, 2017

Hvordan få en arbeidsplass som tiltrekker seg Millennials uten at man mister The Boomers

Det har blitt svært populært å sammenligne disse to generasjonene. Kanskje er det fordi de er så annerledes? Eller er det det faktum at de er de to mest innflytelsesrike generasjoner i arbeidslivet noen sinne? Det er viktig å huske at gapet ikke bare skyldes alder, det handler like mye om forskjellige livsstiler, holdninger og hvordan man utfører sitt arbeid.

Måten hver generasjon former og skaper meninger om arbeidslivet varierer også. Det har blant annet å gjøre med hvordan disse gruppene konsumere media, hvordan de bruker teknologi, og hvordan de samhandler med sitt arbeidsmiljø.

Hvis målet ditt er å tiltrekke seg begge grupper må du vite hva som er forskjellene og hva som trigger Millennials uten å ignorere The Boomers.

Hvorfor gjør det noe?

Vi har blitt oversvømt med artikler om Millennials de siste årene, og med god grunn. De utgjør nå 50% av arbeidsstyrken, og deres innflytelse bare fortsetter å øke etter hvert som de er ferdige utdannet og begynner sine karriere. Utfordringen er at The Boomers ikke har tenkt til å slutte å jobbe. En fersk rapport slår fast at mer enn 60% av The Boomers planlegger å jobbe minst deltid godt inn i pensjonisttilværelsen. Det betyr at behovet for å lage en kultur som tilfredsstiller begge generasjoners behov i arbeidslivet vil være en prosess som kommer til å vare lenge.

Aktivitetsbaserte arbeidsområder

Dette er trolig det vanskeligste området. Her blir det nok viktig å tilby flere plasser for å utføre ulike typer arbeid. Mens The Boomers ofte foretrekker privatliv og en intim plass å jobbe på, er det velkjent at Millennials føler seg kvalt i et slikt miljø. Mange bedrifter har funnet ut at et åpent kontor er svaret, men det er ikke alltid den beste løsning. Helt åpne kontorer har med seg ett sett med utfordringer, blant annet ett ubehagelig støynivå og distraksjoner hvis det ikke utformet riktig.

Hva vellykkede bedrifter har funnet er at det ikke er en one-size-fits-all løsning på hva som utgjør en effektiv arbeidsplass. Visse roller krever rolige områder for kritisk tenkning, mens andre, som markedsføring, er bedre egnet i samarbeidsvennlige områder. Man bør rett og slett tilby flere typer arbeidsplasser for ansatte. Siden The Boomers er mer tilbøyelig til å verdsette en permanent plass eller et definert område, bør man vurdere å tilby enkelte kontorer i bygningen som kan reserveres deres behov for en arbeidsplass. Millennials er mye mer tilbøyelige til skifte og endre arbeidsplass gjennomarbeidsdagen. Derfor kan det være lurt å tilby åpne plasser pluss salongområder hvor begge generasjoner kan møtes.

Post på ulike sosiale nettsteder

Selv preferansene i sosiale medier varierer, hvor 25% av Millennials foretrekker Instagram som sitt favoritt stedet, mener hele 90% av The Boomers at Facebook er deres favoritt. Begge generasjoner sier at de bruker sosiale medier for å samle informasjon om ulike merkevarer, restauranter, tjenesteytere, organisasjoner og steder som de ønsker å jobbe. Pass på at du når begge generasjoner ved å ha en aktiv tilstedeværelse på Linkedin, Facebook, Instagram og andre sosiale nettstedet du tror vil nå dine ansatte.

Muliggjør tilbakemelding

Om du drifter ett lokale for ett stor selskaper eller ett flerbruker bygg må du huske på at det må være kanaler for alle til å gi tilbakemelding. Sørg for hyppige undersøkelser, slik at de anonymt kan uttrykke seg på områder de mener må forbedres eller om ting som fungere godt.

Integrer teknologien

Slutt å tenke at The Boomers er redde for teknologi. De er ikke det. The Boomers har lyst til å omfavne ny teknologi på jobben og ønsker å forbedre sine resultater, men de trenger også å vite hvordan nye verktøy kommer til å gjøre jobben mer effektivt. Når det gjelder Millennials, så er de redde for å ikke være tilgjengelige. Nesten 95 prosent av dem mener up-to date teknologi er ett av de viktigste aspektene ved en arbeidsplass. Arbeidsplassen bør vurdere å innlemme relevant teknologi i måten ansatte engasjere seg med hverandre og med selve bygningen. Grunnleggende elementer som du bør vurdere og som tiltrekker seg både Millennials og baby boomers talent er:

• Mulighet til å kommunisere med teamet selv om de ikke er fysisk sammen

• Muligheter til å reservere kontorplass når man skal på kontoret

• Kommunikasjonsmuligheter via interne nettsteder

• Løsninger for å rapportere problemer på jobb fra en mobil enhet

Dagens arbeidsplasser kan potensielt huse opptil fem generasjoner, noe som gjør det utfordrende å appellere til alle uten å tråkke på noen tær. Og mens de ovennevnte forslag er basert på løpende statistikk, er det viktig å huske på å ikke gjøre antagelser om dine ansatte. De fleste i en generasjon kan oppføre seg på en bestemt måte og foretrekker konkrete arbeidsmiljøer, men det er alltid et unntak fra regelen. Den beste måten å holde arbeidsstokken lykkelig på, er å spørre dem om hva de vil.