Fremtidens Facility Management

16. feb, 2017

Mer enn 30% av dagens arbeidstakere er fra Milleniums generasjonen. Dette gjør dem til den største gruppen arbeidstakere i arbeidslivet i dag. Milleniums generasjonen og generasjon Z som entrer arbeidslivet i ca. 2020,  kommer til å prege arbeidslivet på en helt annen måte enn sine forrige generasjoner. Det store spørsmålet er hvordan skal man tiltrekke seg og beholde disse menneskene?

Svaret er FLEKSIBILITET

Studier viser at fleksibilitet er en av de viktigste faktorene Milleniums bruke for å vurdere en jobbmulighet. Mens fleksibilitet på jobben (enten det er i form av fleksible arbeidsplasser, eksterne arbeids opsjoner eller fleksibel arbeidstid) kan virke som en produktivitets fare, kan arbeidsgivere faktisk ha stor nytte av det. For eksempel 22 prosent av Milleniums sier de ville være villige til å arbeide flere timer, og 82 prosent ville være mer lojale til sine arbeidsgivere hvis de hadde fleksible arbeidsmuligheter.

Men der fleksibilitet kan virkelig ha en innvirkning er på å beholde mennesker: 34 prosent har forlatt en jobb fordi arbeidsgiver ikke gir fleksibilitet. Fleksibilitet på arbeidsplassen er helt klart avgjørende for den tusenårige livsstil - men hvorfor?

Her er tre viktige faktorer som påvirker Milleniums sine preferanse for fleksible arbeidsmuligheter.

1. Balanse i arbeidslivet

En stadig større gruppe mennesker velger å jobbe deltid for å få mer fleksibilitet. For Milleniums er det 88% som ønsker en fleksibel arbeidshverdag. De ønsker rett og slett å selv bestemme når de starter og når de slutter på jobb.

Denne fleksibiliteten støtter ønsket om bedre balanse mellom jobb og fritid. De vil selv bestemme når og hvor de jobber.

 2. Teknologi

Milleniums har ingen interesse i den tradisjonelle åtte-til-fire planen. De foretrekker å sette sine egne timer og fullføre arbeidet på den måten som fungerer best for dem. Teknologi gir fleksibilitet som gir dem muligheten til å arbeide eksternt, ha møter virtuelt og samarbeide på nettet i stedet for i ansikt-til-ansikt-møter.

Ny teknologi på arbeidsplassen oppfyller ønsket nivå av fleksibilitet – Milleniums bruker gjerne virtuelle løsninger og skybaserte verktøy

3. Jobb etter forespørsel - «On-Demand»

En annen faktor for Milleniums behov for fleksibilitet er den økende "gig" økonomien, eller «on-demand» arbeidsmuligheter. On-demand jobber appellerer til Millennials fordi de tilbyr akkurat den type fleksibilitet de ønsker - evnen til å sette sine egne timer, sømløs teknologi for å finne og fullføre arbeidet og evnen til å ta på seg arbeid eller "gigs" som appellerer til dem mest.

Faktisk så er det slik at en tredjedel av Milleniums betrakter seg som frilansere. De ønsker rett og slett å jobbe fleksibelt gjennom on-demand jobber.

Som bedriftsleder, kan du bruke denne informasjonen til å bygge inn fleksibilitet i bedriftens kultur og arbeidsplass politikk. Tross alt, når den største delen av arbeidsstokken begynner å kreve bedre fleksibilitet, må organisasjonene finne en måte å løse dette på.

Kilde: Elizabeth Dukes

9. feb, 2017

På mandag var jeg på Smart Building Conference i Amsterdam. Full av forventning håpet jeg at noen hadde tatt noen viktige skritt for å virkelig skape ett Smart Bygg. MEN jeg ble litt skuffet.

Det er fortsatt mye snakk om IoT`s uten at man egentlig helt vet hva man skal bruke dette til. Data sikkerhet er også ett tema som blir diskutert. Samtidig er det stor usikkerhet om hva som egentlig er ett smart bygg!

Hva er nå ett virkelig Smart Bygg og hva skal man forvente av ett Smart Bygg?

I mitt hode er dette krystall klart. Ett Smart Bygg skal tenke selv! Det skal fortelle meg hva det trenger dag for dag. Det skal fortelle meg hva som skjer og hvorfor det skjer. 

Det som var bra med konferansen var at jeg fikk de bekreftelsene jeg trengte på at det jeg gjør er det eneste riktige. Faktisk det eneste som gir de bevisene ett Smart Bygg skal forvente å gi.

For på konferansen og den påfølgende messen var det svært få bevis å spore!

30. jan, 2017

Flere produsenter innenfor renholdsutstyr jobber intenst for å lage den perfekte robot for renhold av gulv. Er det virkelig dette som kommer til å dominere FM bransjen?

Nei, det er det ikke. Det kommer sikker til å komme robotter som er gode nok, men i det fleste miljøer vil en slik maskin trenge tilsyn.

Det dyreste i FM bransjen er når en person jobber etter en fast plan. Ta renhold for eksempel. I dag jobber renholdere etter en fast renholdsplanplan og renholder vasker uansett om de rommene som står på planene er brukt eller ikke. 

I fremtiden vil en renholder få "utdelt" en plan for hva som skal gjøres fra dag til dag. Planen har en nøyaktig beskrivelse av hva som skal gjøres. I tillegg får renholder en rute for hvordan han skal bevege seg gjennom bygger for å ikke kaste bort unødig tid. 

Dette er hva de digitale mulighetene gir FM bransjen. I mine øyne er renholdsrobotter ett sidespor. 

Den virkelige utfordringen ligger i å gjøre tjenestene intelligente. 

26. jan, 2017

Er det mulig å skape kognetive tjenester? 

I dag så finnes det muligheter for å samle informasjon, lage hypotser og koble dette opp mot økonomiske modeller som gir nøyaktige leveransebeskrivelser dag for dag. I en slik løsning vil man kun få levert iht. faktisk bruk av bygget og ikke iht. en fast plan for hva som skal gjøres. Undersøkelser viser at her kan man faktisk spare opp mot 40% i det man kaller driftskostnader i ett bygg. 

Størrelsen på besparelsen avhenger av bygget. Er det ett Smart Bygg så er 40% besparelser svært sannsynlig, men er det ett "analogt" bygg så er potensialet +/- 20%.

Noen FM leverandører har startet å tilnærme seg denne måten å jobbe på. Utfordringen er, som jeg tidligere har nevnt, hvem eier informasjonen som trengs for å gjøre dette. Er det riktig at en FM leverandør skal få tilgang til denne informasjonen? Kan man være trygg på at informasjonen blir forvaltet riktig? Svaret på dette er nei. En FM leverandør vil alltid bruke tilgjengelig informasjon til sitt eget beste. Hvem vil vel miste 40% av sin omsetning?

MEN eierne og brukerene av bygget vil gjerne spare 40%.

Som en utbygger, eier eller leietaker i ett bygg ville disse spørsmålene stått langt opp på min liste om jeg var i en slik situasjon.

 

24. jan, 2017

Tingenes internett er alt av ting som kan kobles opp på internett. Det kan være sensorer, antenner eller programvare. Du vil finne IoT`s i alt fra klær, biler og bygg. (Bare for å nevne noe) Det er estimert at i løpet av 2017 vil 50 milliarder ting være koblet opp mot internett. 

Det er selve tilkoblingen til internett som skaper spennende muligheter fremover. 

Om du eier eller kontrollerer den informasjonen som innhentes har du en stor konkurransefordel i fremtidens forretningsverden. Med denne informasjonen kan du gi deg selv prediktiv innsikt i hva som kommer til å skje. 

Det er for eksempel dette Æ kampanjen til Rema egentlig handler om. De samler nå all kjøps informasjon fra sine kunder. Denne informasjonen kan de bruke til å tilpasse tilbudet til det enkelte individ, men de kan også bruke informasjonen til forhandlinger med sine leverandører. Rett og slett fordi de vet hva kundene kommer til å kjøpe.

De fleste tenker ikke over dette, men all informasjon vi legger fra oss brukes for å påvirke oss i en eller annen retning.